Окръжен съд - Добрич
Окръжен съд - Добрич / Дарик Добрич
Шабленец бе лишен 2 години условно от свобода с 4-годишен изпитателен срок  заради причинена катастрофа с един загинал и трима пострадали. Присъдата е постановена от Окръжен съд – Добрич. Подсъдимият е лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. Наложеното наказание е в съответствие с поисканото от Окръжна прокуратура, уточняват от пресслужбата на съдилището.
61-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 15 юли 2016г. при управление на микробус е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на жена от село Граничар и телесни повреди на 3-ма души  - жителка на село Крапец и двама мъже от село Ваклино.
 
Пътният инцидент е станал на главния път между Шабла и село Езерец. При произшествието е починала возещата се на седалката зад шофьора жена, а трима от останалите пътниците са получили сериозни наранявания. След инцидента шофьорът веднага е потърсил помощ на тел. 112 и на мястото на произшествието са пристигнали коли на спешна помощ от Шабла и Каварна, които откарали пострадалите.
 
Делото бе гледано по процедурата на съкратено съдебно следствие, като първоначално определеното на подсъдимия наказание е редуцирано с една трета. Съдът е приложил процедурата, след като подсъдимият е признал изцяло вината си и изложените в обвинителния акт обстоятелства. Материалите по делото сочат, че мъжът не е осъждан и има добри характеристични данни.
 
Постановената от Окръжен съд присъда подлежи на обжалване или протест в 15 - дневен срок пред Апелативен съд - Варна.