/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Добрич наложи условно наказание и 400 лева глоба на мъж, теглил пари с чужда дебитна карта, съобщават от пресцентъра на институцията.

Съдът е одобрил споразумение между прокуратурата и защитата, с което страните приемат, че подсъдимият използвал чужда дебитна карта, за да изтегли 400 лева.

За извършеното престъпление на К. М. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага с 3-годишен изпитателен срок, и глоба в размер на 400 лева.

Задържаха варненец, задигнал портмоне и източил дебитната карта на жена


Извършителят и потърпевшият са работили в цех в Добрич и са ползвали обща съблекалня, където са оставяли дрехи и лични вещи.

На 21 март 2020 пострадалият оставил в съблекалнята дебитната си карта и листче с ПИН-кода. Подсъдимият взел платежния инструмент и изтеглил 400 лева от банкомат. Направил още 4 опита да изтегли пари от чуждата сметка, но те били неуспешни, тъй като лимитът от 400 лева бил изчерпан още с първото теглене.

В хода на разпоредителното заседание е пожелал да заплати отнетата сума на пострадалия. В съда той е представил доказателства, че причинените имуществени вреди са възстановени.
БТА