Управителният съвет на Сдружението на общините заседава в Добрич
Управителният съвет на Сдружението на общините заседава в Добрич / Дарик Добрич

Добрич е домакин на заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините /НСОРБ/, което ще се проведе от 14.00 ч. в конферентната зала на парк-хотел „Изида". В началото на заседанието е предвидена работна среща с министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, съобщават от общината.

Дневният ред предвижда обсъждане на рамка за подготовка на позиции по усъвършенстване на изборното законодателство и по актуализация на закона за държавния бюджет. Кметовете ще разгледат предложения за законодателни промени на закона за местните данъци и такси, закона за черноморското крайбрежие, закона за авторското право и сродните му права и закона за устройство на територията.

Управителният съвет ще дебатира върху становище по проект на Споразумение за партньорство с ЕК, относно списък на общинските болници в отдалечени и рискови райони и по повод рамка за провеждане на Годишната среща на местните власти на 13 - 15 октомври. Ще бъде разгледан и отчет за дейността на българската делегация в Комитета на регионите на ЕС. В края на заседанието е предвидено да бъдат представени важни срещи на представители на НСОРБ с ръководството на 42-то Народно събрание и с министъра на финансите.