Укрепват висящи ламарини по високото тяло
Укрепват висящи ламарини по високото тяло / Дарик Добрич

Четири висящи ламарини на сградата на Корпус 2 /известна като "високото тяло"/ ще бъдат укрепени, съобщават от Областна администрация Добрич. Дейностите ще извърши фирма „Ире 7" ООД. Това е решено на среща на съсобствениците на сградата - държавата, държаща 50% и още 7 частни фирми и обществени организации. Постъпило е предложение да се потърсят и други фирми, които да дадат оферти за неотложния ремонт на Корпус 2. Областният управител Желязко Желязков е подготвил писмо с искане за отпускане на парични средства за ремонта от Междуведомствената комисия към Министерски съвет. Съсобствениците са помолени за максимално бърза организация за набавяне на необходимия финансов ресурс от всички, казват още от администрацията.

На събранието е решено още да се изготви споразумение с „Мобилтел" ЕАД - да изплати дължимата сума за наем за периода 1 юли 2010 - 31 декември 2011 г. до края на този месец, в петдневен срок от датата на получаване на фактура.

Ще бъде променен срокът на предоставения проектодоговор с наемателите във високото тяло - от 10 на 5 години, и ще се нанесат някои корекции в текста на договора, посочват още от Областна управа.

Дарик припомня, че на 6 декември от южната фасада на високото тяло, намиращо се на пл."Свобода" № 5 в Добрич, падна 3-метров алуминиев профил. Нямаше пострадали.