/ netinfo
Удължава се срокът за изпълнение на проекта „Заедно можем да продължим”, който се изпълнява в община Генерал Тошево. Преди дни кметът Валентин Димитров подписа допълнително споразумение към договора за проекта. Срокът за изпълнението му се удължава до 31.12.2019 година, като за целия период общата стойност на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 300 397 лева.

Ремонтират водопроводи и улици в три села в община Генерал Тошево за над 4 милиона лева

От 1 януари догодина отново стартира интегрираната общинска услуга „Предоставяне на психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения“.

Над 21 милиона лева са влезли в община Генерал Тошево по европрограми за 3 години

Към момента екип от специалисти – педиатър, стоматолог и медицинска сестра, подпомагани от медиатор, по предварително изготвен график извършват прегледи на деца на възраст до 7 години, като тяхната дейност ще продължи и през следващите месеци.

Целта на услугата е превенция на детската заболеваемост, смъртност, редовно наблюдение на здравното, физическото и психомоторното развитие на бебетата и децата, както и създаване на здравна и дентална култура в ранна детска възраст.