Удължават разрешението за строителство в няколко обекта в курортната зона на Балчик
Удължават разрешението за строителство в няколко обекта в курортната зона на Балчик / netinfo
Строителството в няколко обекти в община Балчик продължава с разрешението на кмета Красимир Михайлов. Собствениците са получили отсрочка от 10 дни, за да стигнат до етап, на който могат да замразят строителството, уточни балчишкият кмет. Три  от обектите са по Дамбата и два в Кранево.

Междувременно е възникнала необходимост от спешен ремонт в жилищен блок в центъра на Балчик. Сградата се наводнява и за отстраняване на аварията временно ще бъде затворена улица „Константин Кисимов”.

На 18 май кметът на Балчик издаде заповед, с която разпореди строителството в курортните зони да бъде замразено до 15 октомври, за да се осигури спокойствие за летовниците през туристическия сезон.

Според кметската заповед се спират строителните работи в курортен комплекс "Албена", село Кранево, във вилните зони на общината, както и в крайбрежния район на Балчик. Достъпът до тези територии на едрогабаритна техника се преустановява.

Недовършените обекти трябва да бъдат оградени и обезопасени, а тротоарите, зелените площи и уличните настилки около тях – да бъдат почистени и възстановени. Забраните не се отнасят за аварийни, укрепителни и инфраструктурни обекти.