Учители от страната обсъждат в Албена извънкласните дейности
Учители от страната обсъждат в Албена извънкласните дейности / netinfo

Учители от цялата страна ще обсъждат в Албена извънкласните дейности. Семинарът започва в 16.30 часа и ще продължи три дни. Ще се съберат  вокални педагози, хореографи, ръководители на театрални състави и диригенти, работещи с талантливи деца. Организатор е Международната фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието и науката и Синдиката на българските учители.

В рамките на семинара, представители на МОН ще разяснят националната програма в направление "извънкласни дейности", а Янка Такева - актуални въпроси на СБУ. Донка Кюприбашиева от Добрич ще представи дейността на училищните европейски клубове.

С награди от проведен през месец март конкурс ще бъдат отличени диригентът на хор „Бодра смяна" - Светла Бешовошка, както и добричкият хореограф Стоян Господинов за своята разработка „Моето фолклорно училище. Специална награда на Синдиката на българските учители ще бъде връчена на Маргарита Русева - диригент на младежкия хор на СОУ „Св. Климент Охридски".

Трима ръководители на състави от София, Пловдив и Монтана получават специалната награда „Приятели на България" - едноседмичен престой в курорта Албена, по време Хоровия фестивал „Маестро Захари Медникаров",осигурена от Цветан Иванов - управител на Международната фестивална програма.