/ netinfo
Учители от Частната гимназия „Райко Цончев“ взеха участие в шест структурирани курса в Италия, Испания и Малта през изминалата година, съобщават от учебното заведение. Мобилностите са осъществени по проект по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз. Той бе със срок на изпълнение една година и приключи днес. Общата му стойност възлиза на 12 870 евро.

Индийски студенти получават сертификати от ВУМ

Основната цел на проекта е подобряване на професионалните компетенции на училищния персонал чрез придобиване на знания и опит от европейското иновативно образование. Курсовете, в които взеха участие учителите, засягат три тематични области: информационни и комуникационни технологии, планиране и управление на стратегически партньорства по програма Еразъм + и съдържателно-езиково интегрирано обучение.

В обученията участваха Жулияна Георгиева, учител по икономически предмети на английски език, Силвия Колева, заместник директор и учител по маркетинг и реклама на английски език, Марияна Тодорова, учител по английски език и профилиращи предмети в областта на туризма на английски език, Драгомир Цукев, учител по английски език, Мария Георгиева, учител по информатика и информационни технологии и Валентин Генов, директор и учител по английски език.

Всеки от тях получи сертификат за участие и Европас мобилити сертификат и се включи в срещи с други учители за споделяне на придобития опит. В резултат от участието си в предварително планираните курсове участниците придобиха и усъвършенстваха знания и умения свързани с: езиковата и дигиталната компетентност; методи на преподаване в съдържателно-езиково интегрираното обучение; онлайн инструменти в образованието; умения за планиране и управление на проекти; межудкултурна компетентност; професионално и личностно развитие и други.