Учители от Добрич и Тервел - с награди от национален конкурс
Учители от Добрич и Тервел - с награди от национален конкурс / Дарик Добрич, архив

Трима педагози от Добрич са отличени за добри практики при работа в извънкласни и извънучилищни дейности. Конкурсът бе писмен и се организира от Фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието, младежта и науката, Синдиката на българските учители и Националния дворец на децата.

Специалната награда на Столична библиотека, която ще бъде връчена от директора на културния институт Михаил Белчев, получи Дияна Боева - учител в ЕГ „Гео Милев" Добрич и литературен консултант в рубриката на Дарик "Нещо за четене". Тя е отличена за доклада си, посветен на творческото писане на гимназисти. В него Боева споделя: „...Уча себе си и тях - идеален вариант за усъвършенстване. Заедно се опитваме да съграждаме малките истини, които някой ден ще ни превърнат в по-значими хора, а защо не и в писатели!"

За поредна година, Областният управител на Добрич подкрепя конкурса, награждавайки Росица Стратиева и Стойка Маринова - преподаватели в СОУ „Йордан Йовков" и ОДК - Тервел.

Наградите от конкурса ще бъдат връчени по време на семинар през месец юни в курорта Албена.

Награден фонд от 6 000 лева, осигурен от Фестивална програма „Приятели на България", и Специална награда на Синдиката на българските учители очакват художествени ръководители и техните възпитаници в останалите категории от практическата част на конкурса - „Ден на таланта", Албена 2013. Заявки за участие в направления музика, танц, театър и изобразително изкуство се приемат до 1 май. Допълнителна информация на www.festival-bg.com