Училищните сгради и дворове с ограничен достъп в изборния ден
Училищните сгради и дворове с ограничен достъп в изборния ден / Дарик Добрич - архив

Свободен достъп до училищните дворове и сгради ще има до 13.00 часа на 24 май. На следващия 25 май, който е изборен ден, достъпът до училищата ще бъде ограничен, обявиха от Регионалния инспекторат по образование в Добрич.

Директорите на училища и общинското ръководство трябва да уточнят маршрутите за празничните шествия по повод 24 май – Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. Наред с това трябва да бъдат уточнени и алтернативни места, където могат да се събират абитуриентите, за да посрещнат своя празник, обясни началникът на Регионалния инспекторат Дариела Вълканкина. Тя бе категорична, че предстоящите евроизбори няма да попречат на абитуриентските празници.

Към момента още няколко училище в областта са променили датите за абитуриeнтските си балове, съобщи още Вълканкина. Освен ПМГ „Иван Вазов” и СОУ „Димитър Талев” в Добрич, с нови дати за баловете са Спортното училище „Г.С.Раковски” – на 26 май, Гимназията по туризъм и предприемачество „Райко Цончев” – на 25 май, СОУ „Йордан Йовков” в Тервел – на 23 май и ПГ по техника и облекло „Дочо Михайлов” в Тервел – на 23 май.