Училището в Дончево работи за образователната интеграция по проект
Училището в Дончево работи за образователната интеграция по проект / Дарик Добрич, архив

Проект "Етно-чудесия" реализира ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в село Дончево, община Добричка. Той ще продължи до 30 юни 2014 година. Партньор в работата по него е целодневната детска градина в селото. Проектът се финансира от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства и е на стойност 14 941 лева.

Обхванати в дейностите са 51 ученици от първи до осми клас, 14 деца, както и 60 родители и 9 учители. Учениците ще участват в провеждането на "Етно-панаир", учителите ще повишат квалификацията си за работа в мултикултурна среда.

Вече са сформирани групите по проекта: СИП "Палитра от етноси", СИП "Изкуството на народите", танцова формация "Дъга", кръжок "Етно- изследователи" , кръжок театрално изкуство "Обичаи", група от ЦДГ "От извора". Целта е чрез опознаване на миналото, бита, нравите и обичаите, културата на различните етноси, да се приобщят учениците от етническите малцинства и да се създаде толерантно отношение между тях. Родителите също ще участват в проекта, за да оценят необходимостта от образователната интеграция на децата.