Училището в Батово става на 120 години
Училището в Батово става на 120 години / netinfo

120-годишен юбилей чества основно училище „Отец Паисий” в село Батово.
Празникът ще бъде отбелязан с голям концерт, в който децата от училището ще покажат разностранните си таланти. Гости на тържеството ще бъдат бивши учители, ученици,  родители, директори, представители от община Добричка и Регионалния инспекторат по образование. Поздрав към всички ще бъдат изпълненията на танцовия състав при СОУ"Дора Габе" - Добрич.

В училището са поставени табла, които представят неговата дълга история. Интерес представляват старите чернобели снимки на бивши възпитаници на учебното заведение, стари ученически книжки и албуми. За празника е подредена кулинарна изложба и кът на народното творчество.

По повод годишнината възпитаниците на училище „Отец Паисий” са започнали препис на „История Славянобългарская”. В рамките на обявените Паисиеви дни са проведени конкурси за най-хубава рисунка, стихотворение и есе, организирани са спортни състезания.

Училището в село Батово разполага с отлична материално-техническа база и модерно оборудван компютърен кабинет. От миналата учебна година то работи по европейски проект за целодневна организация на учебния процес. Учениците се обучават в 8 паралелки и 4 полуинтернатни групи.