Младият автор Александър Петров
Младият автор Александър Петров / Община Добрич
Александър Петров разделя любовта и времето си между поезията и музиката

Премиера на дебютната поетична книга на младия добрички автор Александър Петров „Следобедна усмивка“ ще се състои от 18.00 часа в Общинския младежки център. Стихосбирката излиза с клеймото на „Славянска литературна и артистична академия“ и е включена в библиотека „Език мой – мое Отечество“, в която се издават книги на автори от славянските държави. Корицата и оформлението са дело на Валерий Пощаров.

„Следобедна усмивка“ съдържа 32 творби, обединени в три цикъла на различна тематика – стихове за Отечеството, апострофи, цикъл с послания за приятелството, любовта и Пътя. Книгата се издава със спомоществователството на община  Добрич.

Александър Петров е ученик в подготвителен клас в Езикова гимназия „Гео Милев“ -  Добрич. Носител е на множество награди от литературни конкурси. Член е на Клуба за творческо писане „Литературната къща” с ръководител поетесата Генка Петрова. Освен от поезията, той е изкушен и от музиката и по-специално от поп пеенето. Той е един от 60-те участници в детското музикално шоу „Големите надежди“ 2014г. по Нова ТВ и един от 15-те селектирани български участници в конкурса за детска песен на Евровизия 2016 година. Член е на Клуба на „Успелите деца за 2015г.“ на фондация „Димитър Бербатов“, номиниран за Годишните награди „Успелите деца на България“ на фондацията за 2016г.