Ученици призовават към спазване на пътните правила
Ученици призовават към спазване на пътните правила / Дарик Добрич, архив

В Добрич стартира вторият етап от регионалната кампания "Заедно можем да спасим живота на милиони хора". Тя е посветена на безопасността на движение и се организира от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ със съдействието на Български Червен кръст, Първо РУП Добрич и училищните ръководства в областта.

В 15.00 часа група ученици от училище "Петко Р.Славейков" ще предприемат велопоход в рамките на града, казвайки "Не на автомобилите!". По време на обиколката ще се раздават листовки с рисковите фактори за човешкото здраве, информират от РЗИ.

Периодът 2011-2020 г. е обявен за Десетилетие за действие по безопасност на движението с резолюция на Общото събрание на ООН. Кампанията се провежда в целия свят. Нейната цел е през следващите 10 години да се увеличат действията и усилията на държавите за преодоляване на кризата, свързана с безопасността на движението по пътищата и намаляване на жертвите от пътно-транспортни произшествия. Особено внимание се обърща на дейности, свързани с повишаване на мотивацията за спазване правилата за движение по пътищата.