Ученици от Спортното училище споделят професионалните си мечти
Ученици от Спортното училище споделят професионалните си мечти / Центърът за кариерно ориентиране - Добрич

В продължение на две седмици учениците от Спортно училище „ Г. Ст. Раковски“ се включиха активно в занимания за кариерно ориентиране. „Кой съм аз?“, „Какво мога?“, „Какво искам да постигна?“ – бяха част от въпросите, на които отговаряха децата от пети, шести и седми клас, съобщават от Центъра за кариерно развитие, организатор на обучението.

Учениците се включиха и в интерактивни упражнения и разискваха по тематичния филм „Накъде ме водят моите интереси?“.

В индивидуални и групови занимания осмокласниците и деветокласниците споделяха  своите качества, умения, интереси - особено важни за тяхната бъдеща професия, свързана със спорта.

Учениците от десети и единадесети клас дискутираха по тематичния филм „Интервю за работа“ и научиха, колко е важно кандидатът за съответното работно място да бъде  много добре подготвен, да е направил самооценка на своите силни и слаби страни, да е проучил фирмата и обявената позиция. Най-активните от тях представиха импровизирано „Интервю с работодател“, като демонстрираха своите познания за начин на поведение по време на интервю, подбиране на точните и ясни отговори.

Консултантите представиха снимки и биографични данни на успели в кариерата си наши спортисти –  Йордан Йовчев, Ивет Лалова,  Кубрат Пулев, Григор Димитров, „златните“ момичета от националния отбор по художествена гимнастика и други.

Учениците споделиха, че харесват житейския път на успелите ни спортисти и мечтаят в бъдеще да прославят България на международни състезания, както много други бивши възпитаници на Спортното училище в Добрич.

Ученици от Спортното училище споделят професионалните си мечти
netinfo