Ученици от ПГМЕ М.В.Ломоносов се завърнаха от стаж в Лондон
Ученици от ПГМЕ М.В.Ломоносов се завърнаха от стаж в Лондон / netinfo

Ученици от Професионална гимназия по механотехника и електротехника „М. В. Ломоносов” се завърнаха от Лондон, където бяха на 3-седмична професионална практика в IT-компании, информираха от учебното заведение. Обучението се реализира по проект, финансиран от Европейския съюз по програма „Еразъм +”, дейност „Образователна мобилност”. Партньор  по проекта от английска страна е ADC College.

20 ученици от Добрич са били разпределени в 14 фирми с предмет на дейност в сферата на IT-технологиите. Те са извършвали самостоятелно дейности по обслужване на клиенти – продажба и консултации, диагностика и ремонт на компютърна техника. 80% от учениците са получили отлични оценка и 20% - много добри.

В края на стажа учениците са получили Сертификат от ADC College и Сертификат Европас мобилност. Част от тях са получили и препоръка от работодателя, която увеличава предимствата им при кандидатстване за работа на европейския пазар на труда.

В Добрич предстои довършване на е-портфолиото, изготвяне на личен отчет в електронната платформа на Еразъм +, презентиране на резултатите от проекта пред родители, партньори и гости. Учениците ще получат сертификати за ниво на владеене на английски език, удостоверения за проведена в гимназията допълнителна професионална и културна подготовка.