Ученици от гимназия Райко Цончев се обучаваха по екотуризъм в Испания
Ученици от гимназия Райко Цончев се обучаваха по екотуризъм в Испания / netinfo

Група от четирима ученици на Гимназията по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ се завърнаха от едноседмично обучение и конференция в Испания, част от проект „Концепции за обучение по екотуризъм“. Домакин на събитието с тема – „Дидактични единици за екотуризъм в европейското средно образование“ бе Професионалната гимназия по икономика в испанския град Елда.

Като част от практическото обучение на взелите участие ученици от Добрич, са били организирани още и конна езда, дегустация на зехтин, а за преподавателите – дегустация на испански вина в избата Бодега Франциско Гомез. В компания на представители от гимназии в Белгия, Испания, Великобритания и Италия, българските ученици са имали възможност да се включат и в поход в Национален парк – Гелада Сиера.

Учениците с профил туризъм на гимназия „Райко Цончев“ са единствените в страната с възможност за изучаване на специалността Екотуризъм на английски език, уточняват от школото. Един от продуктите по проекта, създаден от училището е видео урок с иновативната тема градски екотуризъм.