Деца от Добрич намериха и върнаха портфейл
Деца от Добрич намериха и върнаха портфейл / СУ Петко Рачов Славейков

Трима възпитаници на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Добрич намериха портфейл с пари и документи, издириха собственика му и му го върнаха, съобщиха от учебното заведение.

В един от почивните дни Светослав Николаев Кирилов от 6 "д" клас, Кристиян Данаилов Йорданов от 5 "в" клас и Александър Николаев Комитов от 4 "г" клас се уговорили да поиграят на детската площадка край училището. Трите момчета се срещнали и в момента, когато трябвало да пресекат пешеходната пътека, на кръстовището между „Кирил и Методий“ и „Любен Каравелов“ забелязали мъжки портфейл. Те го взели и го отворили. Вътре имало пари и документи. По личната карта издирили адреса и вместо към детската площадка, тръгнали към дома на собственика – Михаил Костадинов. Мъжът много се зарадвал, защото не знаел точно къде е изгубил портфейла си.

Децата не се похвалили на никого. На следващия ден лично Михаил Костадинов пристигнал в СУ „П. Р. Славейков“ и разказал за случката пред ръководството на училището.

За доблестната си постъпка момчетата бяха наградени с Грамота от директора на учебното заведение Георги Георгиев, а родителите на тримата славейковци получиха Благодарствени писма.