Ученици от Батово опознаха професиите
Ученици от Батово опознаха професиите / ЦПО

Учениците от ОУ „Отец Паисий" село Батово опознаваха различните видове професии с помощта на консултантите от Център за кариерно ориентиране - Добрич. Мултимедийната презентация „Имената на професиите" бе направена пред началния курс. Учениците от първи и втори клас обсъдиха често срещаните в ежедневието им професии, като лекар, учител, полицай, журналист, но и по-малко разпространените, изискващи ръчен труд, като обущар, монтьор, шивач, фризьор. Малчуганите получиха своите първи познания за представяне и сами попълниха и оцветиха своите коледни визитки.
Третокласниците и четвъртокласниците дискутираха по темата „Професиите - нужни и полезни", като споделиха, че всяка професия е необходима и достойна за уважение.

В прогимназиалния курс бяха проведени дискусии по тематични филми. Седмокласниците и осмокласниците дискутираха стъпките, които трябва да извървят сами при опознаване на професията, която биха избрали.

Консултантите представиха „Националния портал за кариерно ориентиране на учениците", създаден от МОН, възможностите за себеоценка на всеки от тях, предпочитаните от тях профил или професия и избор на училище след завършване на основно образование.

Ученици от Батово опознаха професиите
netinfo