Ученици  и учители от ФСГ се включиха в акция по eTwinning
Ученици и учители от ФСГ се включиха в акция по eTwinning / ФСГ

Учители и ученици от Финансово-стопанската гимназия в Добрич се включиха в акция по програмата eTwinning. Тя е част от образователната програма „Коменски” на Европейската комисия и прави възможно общуването между учители от Европа, както и реализацията на партньорски проекти в глобалната мрежа. Програмата предлага и многобройни възможности за квалификация на учителите.

Тази година седмици еTwinning стартираха в България  с мащабна акция, наречена „eTwinning for all!”. В рамките на един час учители и ученици от Добрич, Плевен и Шумен осъществиха скайп-връзка и обсъдиха идеи за нови проекти. Целта бе в конферентна връзка да се свържат възможно най-много ползватели на платформата.

Домакин на обучителните събития по еТwinning в Добрич тази година е Регионална библиотека «Дора Габе». Кампания протича под мотото Библиотеката в помощ на неформалното обучение и е напълно съвместима с акцента на новата учебна  година в eTwinning и подкрепя темата: Проектите - сърцето на европейското сътрудничество.

Освен скайп-връзката, в Добрич седмиците eTwinning ще включат и обучителни семинари за ученици и учители от различни добрички училища и детски градини. Ученичките от ФСГ Стефани Станкова и Доротея Кирилова ще говорят днес, в Деня на европейските езици, пред свои съученици за eTwinning и връзката на програмата с  чуждоезиковото обучение.