Убиха старица за 2 лв. в добричко село
Убиха старица за 2 лв. в добричко село / Дарик Нюз - архив

76-годишна жена от добричкото село Свобода е била нападната и убита в дома й заради 2 лева, съобщиха от полицията. Сигналът за намерената починала в дома си старица, е подаден в полицията от кмета на селото на 5 юли. Местропроизшествието е било незабавно посетено от служители на Областната дирекция на МВР в Добрич, които при първоначалния оглед не установили видими следи от насилие върху тялото. Трупът е бил изпратен за аутопсия в Съдебна медицина – Добрич, където съдебномедицинската експертиза показала, че има причинена телесна повреда.

След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия, на 6 юли е установен и задържан извършителят на престъплението – 20 –годишен мъж от същото село. Младият мъж е направил пълни самопризнания, в които описал подробно как е проникнал в дома на жертвата с цел – грабеж на пари. След като нанесъл побой над жената, нападателят отнел портмонето й, в което имало 2 лева.

Извършителят на престъплението е криминално проявен, наложена му е постоянна мярка „задържане под стража”. Случаят продължава да се изяснява в условията на досъдебно производство.