U.D.O. ще свирят в Каварна на Нова година
U.D.O. ще свирят в Каварна на Нова година / netinfo

Пионерите на германския хеви метъл U.D.O. пристигат у нас за концерт на 31 декември по покана на община Каварна и Жокер медиа. Класическите метъли ще стъпят в родната столица на рока, водени от основателя си – емблематичния Удо Диркшнайдер. В навечерието на Новата година легендите ще разтресат Каварненския бряг с парчетата от последния си четиринадесети албум Mastercutor, който излезе в края на миналата година.

Самият Удо ще дойде в България за четвърти път, след като за последно беше в Каварна през 2005 година. Паметният концерт с хедлайнер групата Accept - другата рожба на Udo Dirkschneider - и с участието на Victory и Gamma Ray, ще се помни още дълго от феновете на класическия хеви метъл. Тогава Udo Dirkschneider и колегите му станаха почетни граждани на Каварна, а концертът беше наистина исторически, защото бе и последен в кариерата на Accept.

До сега на новогодишното хоро в Каварна са се хващали Glenn Hughes и John Lawton (в навечерието на 2006г.) и Ronnie James Dio (в навечерието на 2007г.). Миналогодишната еуфория беше подкрепена мощно от HolyHell и Saxon, а специални гости бяха самите Joey DeMaio и Eric Adams от Manowar.

Тази година U.D.O. ще подарят на гостите на града качествен хеви метъл и истински рок емоции. Преди тях, от 21.30 ч., на сцената ще се качат музикантите от българската рок група „Сигнал”. След полунощ празникът ще продължи с изпълненията на оркестър „Ъндърграунд – Салиевич”. По традиция входът ще е свободен за всички желаещи да посрещнат Новата 2009 година на площада в центъра на Каварна.