U.D.O. пристигат на летище Варна, ще веселят каварненци за Нова година
U.D.O. пристигат на летище Варна, ще веселят каварненци за Нова година / netinfo

Около 15.00 часа днес на летището във Варна ще кацнат членовете на германската хевиметъл група U.D.O., начело с Удо Диркшнайдер – вокалист и основател на U.D.O. и Accept. Музикантите ще веселят жителите и гостите на Каварна в Новогодишната нощ. Бандата ще представи най–доброто от репертоара на двете легендарни групи, както и избрани парчета от последния, четиринадесети албум на U.D.O. – Mastercutor.

Музикантите пристигат с полети от Германия, Италия и Испания. Концертният портал на община Каварна съобщава, че Udo Dirkschneider ще пътува от Дюселдорф с по-голямaта част от екипа. Китаристът Igor Gianola и барабанистът Francesko Jovino, ще пътуват от Милано. Дълъг път ще измине и Fitty Wienhold, който идва чак от Ибиса, и със сигурност ще привнесе екзотична нотка в баса. Интересното е, че освен като басист, този път той се изявява и в ролята на продуцент на албума Mastercutor.

Групата ще бъде настанена в х-л „Адмирал” в Златни пясъци.

Новогодишният концерт ще започне в 21.30 часа на площада в Каварна. Първи на сцената ще се качат иконите на българския рок „Сигнал”, които през 2008-ма отбелязаха 30 години на сцената. От 22.30 до полунощ ще свирят U.D.O., а в първите минути на Новата година - оркестър „Ъндърграунд Салиевич”. Гостуващите музиканти ще опитат български специалитети в механа „Лоза”, съобщи кметът Цонко Цонев.

За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат още актрисата Ернестина Шинова в ролята на дядо Коледа и шоуменът Кофе Бабоне като Снежанка. Влади Въргала пък ще бъде джудже.

Общината е осигурила за новогодишния купон един тон вино и 12 печени агнета.