Търговците от пазара с куп искания към общината
Търговците от пазара с куп искания към общината / DarikNews.bg

Търговците от кооперативния пазар отново искат промяна в наредбата за „синята зона" и настояват да се отмени платеното паркиране по ул. „Отец Паисий", в частта около пазара. Работещите в обекта се оплакали, че имало спад на клиенти и на печалба заради платеното паркиране в района. За това информира Владимир Калчев - председател на групата съветници от БСП в Общинския съвет. Той и още двама души от групата са били повикани от търговците на среща, на която са били поставени още редица други искания.

Социалистите са информирани, че до кмета на Добрич е пусната жалба за направено ново осветление на пазара, което било неефективно. Търговците поискали да се намалят наемите на щандовете през студените зимни месеци, когато работата им е по-малко. Те предложили част от събраните наеми общината да реинвестира за подобряване на условията за труд на пазара, като например могат да се поставят химически тоалетни. Продавачите били недоволни и от раздутия щат на служителите в офиса на пазара.

Търговците настояли още за охрана на обекта и се оплакали, че след изборите общината се отвърнала от проблемите им. Владимир Калчев е обещал, че групата на БСП ще постави тези искания пред Общинския съвет.