Търговците на пазара сурвакаха общинарите с протестна подписка
Търговците на пазара сурвакаха общинарите с протестна подписка / Дарик Нюз - архив

Протестна подписка внесоха в първия работен ден на новата година в община Добрич търговците на открито от Централния кооперативен пазар в града. 22 от търговците протестират срещу премахването на щандовете за промишлени стоки и щандовете около паркинга на пазара.

На 28 декември търговците са били уведомени от общински служител, че до 3 януари 2011 година щандовете трябва да бъдат премахнати, разказа пред Дарик Арбен Ахмед, един от протестиращите. „Никой не ни информира, че е взето такова решение и на никого не е връчено предизвестие" - алармира Ахмед. Търговците настояват щандовете за промишлени стоки да останат на сегашните си места до намиране на адекватно решение за съдбата на работещите на пазара, в противен случай те заплашват да внесат казуса в съда и да преминат към протестни действия.

„От 1 януари 2011 година пазарът се стопанисва от община Добрич, която наследява негативите на стария собственик ПФК „Добруджа", коментира за Дарик директорът на „Общински пазари" Георги Кирилов. Според него задължение на досегашния собственик е било да информира наемателите, че на пазара е разрешено да се търгува само с плодове и зеленчуци. „Готов съм на среща с протестиращите, за да обсъдим създалата се ситуация" - заяви още Кирилов.