Тръгна дело за конфискация срещу 31-годишен сводник
Тръгна дело за конфискация срещу 31-годишен сводник / DarikNews.bg

Окръжен съд - Добрич даде ход на гражданското дело, образувано по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу 31-годишния Евгени Р. Анг. от Добрич и още трима ответници. Комисията претендира да бъдат отнети движимо и недвижимо имущество и парични суми на обща стойност 755 254 лева. На толкова е оценено придобитото от Евгени Анг., за което липсват данни за законни източници. Иска се също да бъдат обявени за недействителни три договора, сключени между него и останалите ответници, за покупко-продажби на апартамент и два търговски обекта.

На 11 август 2011 г. добричлията е осъден на 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Варненският окръжен съд го е признал за виновен в извършване на престъпления срещу личността. От януари 2007 г. до ноември 2010 г. той е участвал в организирана престъпна група, извършвала трафик на хора от България за Германия. Транспортирал е през границата 5 жени с цел да бъдат използвани за проститутки, като ги склонил чрез обещания и подкупване.

Експертите на Комисията са установили разлика в приходите и разходите на сводника в размер на 3 177 минимални работни заплати. Затова те претендират да му бъдат отнети 7 имота, суми в лева и евро, леки автомобили "БМВ" и "Фолксваген", 19 броя мобилни апарати, пистолет с пълнители и патрони и други. Мъжът оспорва мотивираното искане с аргумент, че е придобил имущество със средства от кредит, взет от брат му, и с приходи от трудова дейност в чужбина. Останалите ответници обясняват, че са вложили в имотите собствени средства и не са знаели за наказателното дело срещу продавача.

Делото ще продължи на 18 февруари догодина.