Тръгна дело срещу двама братя, опитали да убият съсед
Тръгна дело срещу двама братя, опитали да убият съсед / netinfo
Добричкият окръжен съд даде ход на дело за опит за убийство срещу 39-годишния Ергинч Шериф и 35-годишния Нермин Бош от Добрич. Двамата братя са обвинени, че в съучастие и като съизвършители са направили опит да умъртвят 39-годишния Тодор Асенов.

Според обвинителния акт потърпевшият бил повикан в двора на свой съсед да потуши междуличностен конфликт, предизвикан от Демир Щерев - брат на обвиняемите. Докато Асенов разговарял с участниците в разправията, през портата на къщата влетели обвиняемите Нермин Бош и Ергинч Шериф. Бош носел дървена бухалка, с която ударил Асенов по главата. При третия удар Асенов паднал на земята, а обвиняемите продължили побоя, дори след като съпругата и съседка на пострадалия легнали отгоре му и го защитили с телата си.

Заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза показва, че потърпевшият е получил множество сериозни наранявания, а контузията на мозъка и другите мозъчни травми са довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота му.

Днес Асенов бе конституиран като граждански ищец и частен обвинител. Съдът прие предявените от него искове – 40 хил. лв. за обезщетение на причинените му физически вреди и 10 хил. лв. за психическите.

Съдът прие исканията на адвокатите на подсъдимите за разпит на 9 нови свидетели и събиране на нови веществени доказателства. Делото бе отложено за 17.10.2008 г., когато разпитите на всички призовани 15 свидетели трябва да се извършат в присъствието на четирите вещи лица, изготвили пет съдебно-медицински експертизи.