Тръгна дело срещу 62-годишен, убил братовчед си
Тръгна дело срещу 62-годишен, убил братовчед си / netinfo
Добричкият окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу 62-годишния Йордан К. Йорданов от Варна, обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на 52-годишен жител на село Паскалево, община Добричка.

На 3 април тази година Йорданов посетил наследствения си имот в Паскалево, а вечерта дошъл негов по-млад братовчед, да се почерпят. Около 2 часа след полунощ гостенинът излязъл за малко навън и като се върнал ударил подсъдимия. Според обясненията на Йорданов братовчед му първо ударил с ръка главата му и тя се блъснала в масата, а след това му нанесъл и няколко удара с лопатка. Обвиняемият не успял да се изправи, но взел от масата ножа, с който преди това рязал мезе за почерпката, и замахнал срещу роднината си. Когато 52-годишният паднал на пода, Йорданов отишъл у съседи и повикали Бърза помощ и полиция.

Според съдебно-медицинската експертиза пострадалият е починал за десетки минути, вследствие на кръвозагубата, настъпила от прерязването на бедрената артерия на десния му крак и задколянната артерия на левия. Установено е също, че в кръвта на 52-годишния е имало 5,66 промила алкохол, а на обвиняемия – 1,66 промила.

Йорданов направи подробни обяснения пред съда как е станало произшествието. Той твърди, че двамата не са се карали. Според него гостенинът се е подразнил, че предвид късния час го подканил да си върви.

Подсъдимият е пенсионер, завършил е средно образование, разведен. Той е осъждан 3 пъти за причиняване на телесна повреда при пътно-транспортно произшествие и за хулигански прояви.

Делото ще продължи на 27 ноември с разпит на вещото лице, изготвило съдебно-медицинската експертиза на трупа и на експерта, направил съдебно-психиатрична експертиза на Йорданов.