/ Деян Герговски
За поредните случаи на заловени водачи, управляващи леките си автомобили след употреба на наркотични вещества, информират от полицията.

В Добрич заловиха пиян шофьор с 3.22 промила

На 27 март, около 22:20 часа в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с врачанска регистрация, управляван от криминално проявен 19-годишен добричлия. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача, тестът е отчел положителен резултат за употребата на амфетамин, канабис и метаамфетамин.

Заловиха двама дрогирани шофьори в Добрич през денонощието

В хода на проверката е установена и суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че регистрационните табели на колата са издадени за друг автомобил. Водачът е задържан в ареста за 24 часа.
 
Хванаха шофьор с 2.59 промила в Добрич

На 27 март, малко след 21.00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 25-годишен жител на с. Лозенец. При извършения тест за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача, са отчетени положителни резултати за употребата на амфетамин и канабис. Нарушителят е задържан за 24 часа в ареста.
 
Отново на 27 март, около 14:30 часа в градския парк на Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо”, с добричка регистрация, управляван от 31-годишна добричлийка. Тя е проверена за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което е установен положителен резултат за употребата на амфетамин, опиати и метаамфетамин. Жената е задържана за 24 часа в ареста.