Три театрални покани в културния афиш
Три театрални покани в културния афиш / Дарик Добрич

Театрална студия "Зорница" представя за първи път поетическа композиция по стихове на Дамян Дамянов. Тя е озаглавена "Здравей, Любов!" и е подготвена от ръководителя на студията - актрисата Ема Георгиева. Спектакълът ще бъде показан в 14.00 ч. в библиотеката на читалище "Йордан Йовков" Добрич.

Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас гостува в Добрич с постановката "Кредитът" от Жорди Галсеран. Участват актьорите Георги Стайков и Иван Бърнев. Представлението е от 19.00 ч. в залата на Младежкия център.
Жорди Галсеран Фере е каталонски драматург, сценарист и преводач, роден е 1960 г., Международната му известност идва с пиесата си „Методът Грьонхолм". Автор е още на пиесата „Верига от думи", получила награда „Борн" за театър през 1995 г., „Гауди" (мюзикъл, заедно с Алберт Гиноварт, 2002 г.). Филмът „Fragile" на Жауме Балагеро е по сценарий на Галсеран, а „Методът" на аржентинеца Марсело Пинейро е адаптация на „Методът Грьонхолм".
Авторът е поставян многократно в България, в столицата - „Верига от думи", „Дакота" „Методът Грьонхолм" и "Канкун".

Драматичен театър "Йордан Йовков" - Добрич представя в камерна зала от 19.00 ч. постановката си "Големите момичета не плачат" от Нийл Саймън.