Три от наградите на БХРА бяха спечелени от добруджански фирми
Три от наградите на БХРА бяха спечелени от добруджански фирми / БХРА

Комплекс „Хан Стария Добрич” спечели наградата за семеен хотел на 2013 година на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. Общо 14 хотела в страната бяха номинирани за отличието, съобщи Димитър Димитров - председател на Браншовата асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България – регион Добрич. Наградата бе връчена на собственика на комплекса Нона Валентинова от кмета на Добрич Детелина Николова на церемонията по връчване на наградите на БХРА в края на миналата седмица.

В категорията „Голф и Спа хотел на 2013 година” отличието бе присъдено на „Лайтхаус голф и спа хотел” – Балчик, а в категорията „Иновации в сферата на туризма” за тази година е наградено Акционерно дружество „Перпетуум Мобиле БГ” – дъщерно дружество на Албена АД, което произвежда биогаз от растителни и хранителни отпадъци.

Новогодишните куверти в Добрич са почти на изчерпване, съобщи още Димитър Димитров и посъветва желаещите да побързат, защото свободни места имало в не повече от три-четири заведения. Тази година цените на кувертите за новогодишната нощ са от 35 до 75 лева.