/ Дарик Враца
2,15 куб.м дърва за огрев, три каруци и инструменти за дърводобив са задържали при проверки през изминалата седмица горските стражари към ДЛС „Балчик”, съобщават от Североизточно предприятие. На извършителите на незаконната сеч са съставени осем акта и два констативни протокола по Закона за горите.

При обход на територията на ДГС „Генерал Тошево” са съставени 10 констативни протокола, а по четири отчитат горските стражари към ДГС „Провадия” и ДГС „Смядово”. Два констативни протокола по Закона за горите са съставили служителите на ДГС „Добрич”, а един – на ДЛС „Шерба”. 1,5 куб. м дърва за огрев пък са конфискувани от мобилните контролни екипи към ДГС „Нови Пазар”. За установеното нарушение са съставени два акта.

Общо 14 акта и 17 констативни протокола е равносметката от извършените през изминалата седмица 425 проверки в обхвата на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие. Инспектирани са 195 обекта за добив на дървесина, 142 превозни средства, 6 ловци, 79 физически лица и др.