Тошко Петков е кандидатът на БСП за кмет на община Добричка
Тошко Петков е кандидатът на БСП за кмет на община Добричка / Дарик Добрич - архив

Тошко Петков е кандидатът за кмет, издигнат от БСП в община Добричка. Кандидатурата му бе утвърдена на днешната общинска партийна конференция. Петков е бивш секретар и заместник - кмет на общината.

Общо четирима кандидати бяха номинирани за кмет на най-голямата българска община – Тошко Петков, Надежда Василева, Петко Игнатов и Генади Ганчев. По време на конференцията е била издигната и кандидатурата на досегашния кмет Петко Петков, който управлява община Добричка шест поредни мандата, но той си е направил отвод, разказа пред Дарик настоящият кмет. На втори тур от гласуването Тошко Петков е събрал най-много от гласовете на делегатите – 56, срещу 51 за Надежда Василева.

По повод слуховете, че е възможно досегашният кмет Петко Петков да се кандидатира за нов мандат като независим, той категорично отрече подобна възможност и коментира: „Отивам си от община Добричка след 45 години работа и шест управленски мандата с чест и достойнство. Няма да се кандидатирам повече нито за кмет, нито за общински съветник”.