Топполицайка с награда от МВР
Топполицайка с награда от МВР / МВР

Главният разследващ полицай Евгения Стоянова от ОДП - Добрич е наградена с обявяване на благодарност от министър Цветан Цветанов по повод днешния празник на МВР. Областният полицейски директор комисар Стефан Йончев отличи 31 свои служители с обявяване на благодарност за високия им професионализъм. 64 души получиха писмена похвала.

С тържествен водосвет пред паметника на Незнайния воин в столицата бе отбелязана 131-та годишнина на МВР.

„Благодаря ви за безсънните нощи, напрежението и себераздаването. Разчитам в тези тежки времена да продължим напред. Успяхме да върнем доверието на обществото в една институция, която гарантира сигурността и просперитета на държавата". С тези думи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се обърна към служителите на МВР в деня на професионалния им празник.

Това е празникът, който чувствам най-свой - заяви министър-председателят Бойко Борисов. „Израз на отношението на кабинета към вас в условията на финансова криза е фактът, че осигурихме финансирането на МВР. Работете добре, за да има повече средства в държавата" - пожела той.

На тържествения водосвет присъстваха още председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, депутати, представители на дипломатически мисии, акредитирани у нас, бивши министри и ръководни служители в МВР, много гости.