Топло време с превалявания следобед
Топло време с превалявания следобед / Дарик Нюз - архив

Преди обяд ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над Североизточна България, където на отделни места слабо ще превали. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Вечерта и през нощта срещу четвъртък от югозапад явленията ще се активизират. Очакват се силни гръмотевични бури, интензивни валежи и градушки, особено в Южна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който през втората половина от деня в източната половина от страната ще се ориентира от североизток.

Максималните температури днес ще бъдат между 25 и 30 градуса. Атмосферното налягане е близко до средното за юни и слабо ще се понижи.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Вечерта и през нощта срещу четвъртък в масивите от Южна България се очакват силни гръмотевични бури и интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Около обяд ще настъпи временно разкъсване на облачността, но към края на деня отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток.

Максималните температури на въздуха ще са 24-27 градуса, температурата на морската вода - 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg