Топла неделя с температури до 15 градуса
Топла неделя с температури до 15 градуса / Дарик Нюз - архив

 

В неделя в Източна България времето ще остане топло за сезона с преобладаващи максимални температури между 10 и 15 градуса. За Добрич максималните стойности ще са около 14 градуса.

Облачността ще се увеличи и вплътни, но валежи не се очакват. Преди обед на места ще е мъгливо. Сутринта ще духа слаб западен вятър, който през деня ще се обърне от юг и по Черноморието привечер ще се усили до умерен.

Вълнение на морето ще е 1-2, а температурата на морската вода – до 9 градуса.

През първата половина от новата седмица времето ще остане топло за януари, но с повишена динамика на атмосферните процеси. В понеделник преди пладне все още на места ще превалява дъжд, но от запад облачността над много райони ще се разкъса и временно ще намалее. С ниска облачност ще остане покрай река Дунав и там дневните температури ще са по-ниски - до 5°-6°, докато в останалата част от страната максималните ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони, където ще духа умерен югозападен вятър, по-високи.

Във вторник облачността отново ще бъде предимно значителна, на места ще превали дъжд, югозападният вятър в източните райони ще отслабне. Ще се задържи топло. В сряда вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в планините над 1300 метра - сняг.