Тон вино и 12 печени агънца за ЧНГ в Каварна
Тон вино и 12 печени агънца за ЧНГ в Каварна / netinfo

Един тон вино и 12 печени агнета ще похапнат жителите и гостите на Каварна в Новогодишната нощ, съобщи кметът Цонко Цонев.

Празничният концерт ще започне в 21.30 часа на площада в Каварна. Първи на сцената ще се вихрят иконите на българския рок „Сигнал”, които през 2008-ма отбелязаха 30 години на сцената. Данчо Караджов и компания ще забият всичките си емблематични рокпарчета.

От 22.30 до полунощ ще свирят германците от хевиметъл групата U.D.O, начело с Удо Диркшнайдер - основател и вокалист на U.D.O и легендарната Accept. Бандата ще представи и най–доброто от репертоара на двете формации, както и избрани парчета от последния, четиринадесети албум на U.D.O. – Mastercutor.

В първите минути на Новата година на площад "Защитата на Каварна ще гръмне оркестър „Ъндърграунд Салиевич”.

За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат още актрисата Ернестина Шинова в ролята на дядо Коледа и шоуменът Кофе Бабоне, дегизиран като Снежанка. Влади Въргала пък ще бъде джудже.

Гостуващите музиканти и артисти ще опитат български специалитети в механа „Лоза” и ще получат сувенири от общината, съобщи кметът Цонев.