Том Беринджър снима „Снайперистът 5” в местността „Яйлата”
Том Беринджър снима „Снайперистът 5” в местността „Яйлата” / община Каварна
Том Беринджър снима „Снайперистът 5” в местността „Яйлата”
67943
Том Беринджър снима „Снайперистът 5” в местността „Яйлата”
  • Том Беринджър снима „Снайперистът 5” в местността „Яйлата”

Холивудският актьор Том Беринджър снима в продължение на три дни части от петия филма от поредицата „Снайперистът” в местността „Яйлата”, община Каварна, съобщават от кметството.

Беринджър изпълнява главната роля в лентата. Първият филм „Снайперистът” излезе на екран през 1993 година, когато актьорът за първи път се превъплъти в ролята на героя си Томас Бекет.

Местността „Яйлата” е декор на гръцкия остров Санторини, като част от сюжета се снима и в Каварна. По време на престоя си в крайморския град Том Беринджър не пропусна да се подпише в колата-музей на община Каварна и да пробва от специалитетите на мидената ферма „Дълбока”.

64-годишният Том Беринджър е носител на „Златен глобус” и номиниран за „Оскар” за поддържаща роля във филма „Взвод”. Участвал е в „Тренировъчен ден” и много други филми.

Режисьор на „Снайперистът 5” е Дон Майкъл Пол, режисирал и „Компания от герои”, сниман отново в България и работил като сценарист над „Харли Дейвидсън и Марлборо мен” с участието на Мики Рурк. Продуценти на „Снайперистът 5” са Филип Рот и Джон Капила. Продуцира се от Sony, а фирмата, която го реализира в България е „БУФО” ООД. Директор на продукцията е Янко Ушатов, а екипът наброява около 120 души, включително и местни хора от община Каварна. Очаква се филмът да се появи на екран през юни или юли следващата година.

В прикачения файл кметът на Каварна Цонко Цонев разказва за впечатленията си от холивудските гости: