Тервелски лекоатлет с отлично постижение на Балканиадата в Серес
Тервелски лекоатлет с отлично постижение на Балканиадата в Серес / Община Тервел

Тервелският лекоатлет Нягол Тодоров взе участие в Балканиадата за юноши и девойки по лека атлетика младша възраст, която се проведе в град Серес, Гърция, съобщават от община Тервел.

Тодоров е възпитаникът на тервелския клуб „Атлетик“ и национален състезател по лека атлетика. От 15 състезатели в дисциплината 800 метра гладко бягане в крайното класиране на Балканиадата тервелчанинът е на 10 място. От участниците, родени в същата година като Нягол, той е с второ постижение, отбелязват обаче от община Тервел. Освен това, неговият резултат в бягането е по-добър от този на победителя на Държавното първенство за юноши старша възраст. Това дава големи надежди на неговия треньор Начо Петров и на любителите на леката атлетика, че на Нягол тепърва му предстоят още по-впечатляващи постижения в големия спорт.

Нягол беше избран за състезател от българския национален отбор през м. май тази година и на 20 и 21 юни участва в първенството за Европейската купа, което се проведе в Рига, Латвия и се класира на 8 място при мъжете.

Да подкрепят Нягол и да присъстват на голямото спортно събитие в Серес бяха неговият треньор и съотборниците му  Златин, Момчил и Рафаел. Пътуването им е финансирано от община Тервел.