Тервел ще гости с курбан жители и гости за Гергьовден
Тервел ще гости с курбан жители и гости за Гергьовден / Община Тервел

Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи тържествена литургия в храм „Св.Георги Победоносец” в Тервел на празника на града 6 май. За пета поредна година митрополитът ще уважи тервелчани и ще служи на големия християнски празник. От църковния храм са подготвили гергьовски курбан за всички миряни.

Празникът ще продължи с изпълнения на фолклорни формации от читалищата на общината, участници в 11-то издание на Общинския празник на фолклора. От 18.00 часа на градския площад ще се състои спектакъл на ПФА „Добруджа” под наслов "Картини от България", информира за Дарик зам.-кметът на Тервел Диана Илиева.

Гергьовден се отбелязва като празник на Тервел от 2011 г. На 6 май стартират и „Пролетните празници на културата”, които ще продължат до 23 юни, съобщи още Диана Илиева. Празниците се организират за 40-ти път, а културният афиш включва театрални постановки, концерти и изложби.

На 6 май тервелчани отбелязват и излизането на юбилейния брой 300 на вестник "Тервел".

През 2015 г. Тервел празнува 55 години от обявяването си за град. По този повод от  общината предвиждат поредица от празнични събития в юбилейната година.