Тази година коледният базар ще е на площад Свобода
Тази година коледният базар ще е на площад Свобода / Дарик Добрич, архив

Коледният базар на Добрич ще се разположи тази година на площад "Свобода", съобщава на сайта си общината. В 13-те дървени павилиона, които до миналата година се изграждаха на площад "Демокрация" ще се предлагат хранителни и потребителски стоки. До базара ще има и места за продажба на картички и сурвакници.

Павилионите ще бъдат отворени между 28 ноември и 31 декември т.г.. Заведения за хранене, организирани от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите ще заемат трите по-големи обекта от по 12 кв.м; четвъртият голям павилион ще бъде за Регионалния съюз на хлебари и сладкари. В шест от дървените къщички по 6 кв.м ще се представят занаятчийски произведения; а в останалите - украса за елха и за дома и детски играчки на директни производители от Добрич.

Желаещите да се включат в базара трябва да подадат искане по образец в Центъра за услуги и информация на общината от 16 до 21 ноември. Разрешенията ще бъдат давани след 22 ноември. Таксата за ползване на търговско място е 21 лв./кв. м. на месец или 1 лв./кв.м. на ден и се заплаща при издаването на разрешението. Всеки участник може да кандидатства само за едно място.

Пълните условия за търговците можете да прочетете на сайта на общината.