Танцова организация Алексия навършва 15 години
Танцова организация Алексия навършва 15 години / Дарик Добрич

Зонална танцова организация "Алексия" отбелязва 15-годишен юбилей. Рожденият ден, с който ще бъдат зарадвани децата и техните близки, започва в 18.30 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков", съобщи в ефира на Дарик радио ръководителят на състава Севдалина Мавродиева - Нейкова. Концертът ще бъде в две части и ще представи общо 15 танци. В първата, своята програма ще покажат 100 деца от напредналите групи, а след това те ще бъдат поздравени с мюзикъла "Трилър" на добричкия театър.

Започнала като школа с 4-5 деца, а после - балет, танцовата организация се е представила за първи път съвместно с добричкия певец Миро в Генерал Тошево. Сега наброява стотици деца, включени в различните групи. От тази година "Алексия" се разшири още, каза Нейкова, като обхваща много деца от градините в Добрич, както и от училищата, като СОУ "П.Р. Славейков" имат вече група за хип - хоп.

Днешният концерт е благотворителен. Реализираните средства от поканите с цена 5 лева, ще бъдат дарени за пътуването на седем деца от Добрич, които ще участват на шампионата по шоу денс в Германия. Представители на "Алексия" се включват в престижното състезание за пети път. Нейкова възлага надежди на Камелия Трифонова, шампион на България по шоу денс, както и на вицешампионите Павлета Живкова и Боряна Цанкова.