Талевци изнесоха пролетен спектакъл в Дома за стари хора
Талевци изнесоха пролетен спектакъл в Дома за стари хора / netinfo
За поредна година ученици и учители от СУ „Димитър Талев“ посетиха и зарадваха пенсионерите в Дома за стари хора в Добрич. Всяка година в периода на празниците Благовещение и Първа пролет талевци изненадват възрастните с пъстър концерт. Тази година не беше изключение. 

Музикални поздрави бяха песните „Тийн граматика“ и „Планетата на мечтите“, в изпълнение на вокалната група към училището. Второкласничките от клуб „Магията на танца“ показаха изящната си хореография с изпълнение на валс „Анастасия“. Пъстро и кръшно българско хоро извиха и учениците от клуба „Фолклорна въртележка“. Народните песни „Малки моми“ и „Мило ми е, мамо“, чиито текстове знаят и обичат, както младите, така и старите, бяха изпълнени хорово от всички деца и публиката. Артистичните четвъртокласници изпълниха сценката „Ах, този интернет“, а петокласниците разчувстваха възрастните хора с рецитал, посветен на България и доброто.

На раздяла децата подариха на домакините пъстроцветни хартиени пеперуди с пожелания за здраве, щастие, късмет, много нови срещи и поводи за усмивки.

талевци стари хора
netinfo