Конкурсът се провежда за пета поредна година
Конкурсът се провежда за пета поредна година / Арт Център Кърнолски
За пета поредна година Арт център „Кърнолски“  организира и реализира Националния конкурс „Път към славата“. От 3 до 5 февруари 2017 година в столицата ще се съберат над 1000 даровити деца и младежи от цялата страна, които ще покажат пред публика и авторитетно жури своите умения и таланти.
 
В тазгодишното издание на конкурса ще участват деца и младежи на  възраст от 4 до 30 години от София, Варна, Бургас, Русе, Пловдив, Враца, Разград, Велико Търново, Ямбол, Плевен, Казанлък, Севлиево, Панагюрище, Горна Оряховица, Лом, Троян, Хисар, Петрич и други български градове. Сред тях са и четирима млади певци от Студио "Сарандев" при Младежки център - Добрич. Те ще се състезават в различни категории: вокални солити - поп, вокални групи и хорове, фолклор, класически балет, модерен и характерен танц, хип – хоп, оркестри, мажоретни състави, инструмeнталисти, светлинно и огнено шоу.
 
За първи път в юбилейното пето издание на „Път на славата“ ще бъдат присъдени две специални награди - на Руския културно-информационен център (РКИЦ) и на Италианския културен институт за популяризиране съответно на руската и на италианската култура. Новото в конкурса през тази година, е че всеки участник ще получава препоръките на журито веднага след своето изпълнение.
 
Сред членовете на журито, които ще оценяват младите надежди на България  в тазгодишното издание на конкурса са: българският певец и музикален педагог Етиен Леви,  диригентът на Софийския камерен хор „Васил Арнаудов” Теодора Павлович, премиер-солистът на Софийската опера и балет Росен Канев, университетският преподавател по фолклор – главен асистент Маргарита Кръстева, Цветанка Гергинова, основател на Българска Танцова Организация, национален и международен съдия и други авторитетни професионалисти.