Съветниците ще гледат местните приходи до 2017 г. на днешната сесия
Съветниците ще гледат местните приходи до 2017 г. на днешната сесия / Дарик Добрич - архив

Бюджетна прогноза за периода 2015 – 2017 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности ще представи пред общинските съветници на Добрич по време на днешното заседание на Общинския съвет кметът на града Детелина Николова. Градоначалникът ще докладва и за осъществената концесионна дейност в общината през 2013 г., както и за изпълнението на дейностите, заложени в Общинската програма за опазване на околната среда през миналата година.

Дневният ред на сесията включва още предложения за предоставяне на кредит на Народно читалище «Йордан Йовков – 1870 година» от Фонд «Енергийна ефективност и възобновяеми източници», както и за прекратяване на договор за предоставяне на концесия от 2010 година на СК «Русалка» с концесионер «Би Ей Тур» ООД.

Съветниците ще избират и място за поставяне на мемориален знак «В ПАМЕТ НА ТАВРИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ». Ще бъде открита процедура и определен състава на комисия за провеждане конкурс за управител на «Градски транспорт Добрич» ЕООД - Добрич.