Съветниците решават за пореден път съдбата на ЦУТНТ
Съветниците решават за пореден път съдбата на ЦУТНТ / Дарик Добрич - архив

Актуализация на Програмата за капиталовите разходи и средствата за 2010 година на община Добрич ще обсъждат общинските съветници на редовното си заседание. В дневния ред на сесията са включени още предложения за откриване на процедура за предоставяне на концесия върху „Хотел"/Хан/ и „Гостилница" в АЕМО „Стария Добрич".

Местният парламент ще избира работна група за подготовка на предложение за промяна в Системата от показатели за определяне възнаграждението на управителите на общинските търговски дружества. Ще бъде разгледана и докладна записка относно кандидатстване на общината с проект „Йовковият Добрич - съвременна туристическа дестинация" по Оперативна програма „Регионално развитие".

Зам.-кметът Камелия Койчева ще внесе предложение за потвърждаване решение на Общинския съвет за закриване на Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Добрич.

„Ако съветниците гласуват предложението, това ще бъде четвъртото решение за закриване на ЦУТНТ в рамките на две години"- заяви вчера пред журналисти директорът на Центъра Тома Киряков. Той съобщи още, че е подал жалба до Главния прокурор за оказван му неправомерен натиск от страна на кмета на Добрич Детелина Николова. „Преди 15 дни имах едночасов разговор с кмета, в който тя настоя да си оттегля жалбата срещу закриването на ЦУТНТ, за да не бъда даден на прокурор", посочи Киряков.

В отговор на обвинението кметът на Добрич разпространи изявление, в което определя твърденията за оказан натиск като  нелепи и абсурдни.

Междувременно водачът на групата на социалистите в Общинския съвет Деян Дяков обяви от своя страна, че съветниците от БСП ще гласуват против закриването на ЦУТНТ. „Нещо повече, подготвяме нова докладна записка за стабилизация на центъра, която ще внесем на следващата сесия", заяви Дяков.