Съседните градини ще поемат децата във времето на ремонти
Съседните градини ще поемат децата във времето на ремонти / снимка: Дарик Добрич

Родителите няма да имат затруднения с посещението на децата им в детските градини на Добрич през летните месеци. Това обеща в ефира на Дарик радио шефът на Отдел „Образование" към общината Нейчо Нейчев. В изготвения график ремонтите и почистването за новата учебна година продължават 1, 2 или най-много 3 седмици, основно в края на август. В това време децата ще посещават най-близката и удобна за родителите съседна градина. Това ще осигури непрекъсваемост на учебния процес и заниманията през лятото.

Места във временно осигуряващите подслон градини ще има достатъчно. През юли и август се обучават около 500 - 600 деца, докато през учебната година те са над 2 000, уточни Нейчо Нейчев.

Летните ремонти на учебни заведения ще струват на община Добрич около 600 - 800 000 лева, което е по-скромно в сравнение с предишни години. Предвижда се поставяне на хидроизолации, подобряване на електро, ВиК и парните инсталации, както и освежаване на занимални. Ще бъде монтирано видеонаблюдение на още три детски градини, като вече по този начин се охраняват други три.