24 май - Празник на Балчик
24 май - Празник на Балчик / Дарик Добрич
Рафи Бохосян и Михаела Маринова ще забавляват жителите на Балчик
Балчиклии отбелязват празника си 24 май. Празничната програма ще започне с издигане флага на Република България в центъра на града и тържествена сесия на Общинския съвет от 10 часа. Шествието на учениците е предвидено да тръгне точно в 11 часа. На сцената на площада отново ще се изявят най-талантливите деца на Балчик.
 
Шестото издание на спектакъла "Лицата на Балчик" ще започне в 20.30 ч. на площада пред общината. За целта е построена нова сцена, която е реплика на архитектурата на „Нимфеума” в Двореца, съобщиха за Дарик от общината. На сцената ще бъде инсталиран нов ЛЕД екран.
 
Водеща на спектакъла тази година ще бъде актрисата Яна Маринова. Тържествено ще бъдат съобщени новите петима носители на престижното отличие "Лице на Балчик". Това е инициатива, която от няколко години се провежда в Балчик. Прави се допитване до жителите на Белия град кои са техните най-достойни съграждани, а имената на петимата се съобщават по време на празника. На екрана ще бъдат прожектирани и 2-минутни видео клипове за всеки един от удостоените с отличието.
 
Събитието ще се излъчва онлайн на сайта БалчикИнфо.
 
Рафи Бохосян и Михаела Маринова ще забавляват балчиклии на празника им.