Съдът отложи за седми път дело за грабеж и кражби
Съдът отложи за седми път дело за грабеж и кражби / Дарик Добрич - архив

За седми път Добричкият окръжен съд не даде ход на наказателното дело срещу петима обвиняеми в множество престъпления - грабеж на британско семейство, 9 кражби от жилища, включително от още пет британски граждани, противозаконно отнемане на моторно-превозно средство и за държане на оръжие. Причина за отлагане на делото днес стана отсъствието на единия от подсъдимите -  Мариян Г. Въпреки редовното му призоваване за днешното съдебно заседание, той не се яви пред Добричкия окръжен съд, нито е представил доказателства за основателна причина.

Държавният обвинител поиска Мариян Г. да бъде обявен за издирване от полицията, а определената му мярка за неотклонение да бъде изменена от домашен арест в задържане под стража. Добричкият окръжен съд не даде ход на делото, но разгледа и измени мярката за неотклонение на Мариян Г. в задържане под стража. Съдът го обяви за полицейско издирване и разпореди да се изиска от Второ РУ на ОД „Полиция" в Добрич справка за изпълнението на мярката за неотклонение домашен арест на подсъдимия.

Съдът  разгледа и молбата на подсъдимия Росен К. за изменение на мярката му за неотклонение задържане под стража и искането му за назначаване на съдебно-медицинска експертиза за установяване, дали здравословното му състояние е съвместимо с престоя му в Централния затвор в София. Съдът намери за необходимо да изиска от Централен затвор - София, и ведомствените му болнични заведения документацията по извършените прегледи и лечение на Росен К. и становище, дали се налага настаняването му в специализирано болнично заведение. Предвид необходимостта от попълване на делото за мярката му за неотклонение с доказателства, съдът отложи произнасянето си за 01.04.2011 г.

Пресцентърът на Добричкия окръжен съд припомня, че делото срещу петимата бе отлагано два пъти, след като Росен К. не бе доведен от Затвора в София, заради заболяване. Причини за другите отлагания на процеса бяха неявяване на адвокатите на подсъдимите Стоян П. и Красимир В., и заболяване на Стоян П.