Съдът остави 20-годишен каварненец в ареста
Съдът остави 20-годишен каварненец в ареста / netinfo
20-годишният Георги Стоянов от Каварна остава с мярка за неотклонение задържане под стража, след като Добричкият окръжен съд не уважи молбата му тя да бъде изменена в по-лека, съобщават от пресслужбата на съда.

Стоянов е задържан в Следствения арест с определение на Каварненския районен съд от 10.11.2008 г. Срещу него е повдигнато и предявено обвинение за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. За деянието си, той може да получи наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 до 15 години.

През август Стоянов влязъл в автосервиз в Каварна и помолил работещ в него мъж за цигара. Автомонтьорът му казал да си вземе от пакета, поставен на масата. Заедно с цигарата Стоянов взел и оставения там скъп мобилен телефон. Кражбата била установено след излизането му.

В хода на разследването е установено, че младежът е откраднал и радиокасетофон от автомобил, като счупил стъклото му. Той не бил открит от полицията на постоянния му адрес в Каварна, затова е бил обявен за общо държавно издирване.

Стоянов е осъждан пет пъти.

Актът на Добричкия окръжен съд е окончателен и не подлежи на обжалване.